Gastenboek

Links

UITNODIGING OPENING EXPOSITIE ZONDAG 24 april 15.00 uur


De Maandagschilders nodigen u uit voor de officiele opening op zondag 24 april in Dorpshuis Fort Vreeswijk in Nieuwegein. Om 15.00 uur zal de wethouder de officiŽle openingshandeling verrichten en kunt u het werk van de Maandagschilders bewonderen. Uw aanwezigheid daarbij stellen wij bijzonder op prijs.

DOORLOPENDE EXPOSITIE DE MAANDAGSCHILDERS
De 'Maandagschilders' exposeren hun werk. Na de opening en tot aan de verbouwing van het Dorpshuis kunt u binnenlopen om de kunstwerken te bekijken. In de Toneelzaal van het Dorpshuis op Fort Vreeswijk, Fort 1 Nieuwegein (Vreeswijk). Ingang is via de entree bij de huisartsenpraktijk. U kunt terecht op de dagen en tijden dat het Dorpshuis geopend is. De toegang is gratis. Informatie over kunstenaar en (evt. koop van) de schilderijen kan de beheerder u geven.

Over de Maandagschilders

Sinds jaren wordt er onder de bezielende leiding van Nini Nagy op maandagochtend geschilderd. In de loop der tijd zijn de grenzen wat verlegd van traditionele aquareltechniek naar meerdere andere technieken zoals het gebruik van acrylverf, werken met papier en de combinatie met andere materialen. Omdat iedereen vrij is om de verschillende mogelijkheden toe te passen en de eigen persoonlijke voorkeuren daarin de hoofdrol spelen, zijn de resultaten dan ook zeer divers.
De klassiek realistische weergave van de aquarelkunst is terug te vinden in het werk van Ingrid Bakker, Coby van Dijk, Cobi Kolle en Sonja Stijger. Ook te bewonderen is de half-abstracte kleurigheid in de werken van Jeanne van der Greef. Het werk van Vera van Engelen, Thil van Vliet en Jannie Hensbergen is te plaatsen onder een meer experimentele aanpak. De sfeervolle landschappen zijn de creaties van Elsbeth Schouten.
Kortom, een kleurrijke en heel diverse verzameling kunstwerken die een boeiende, inspirerende en leuke tentoonstelling oplevert. Een aantal schilderijen wordt voor een bescheiden bedrag te koop aangeboden.
« Terug naar exposities