Kennismaken

Wie is Vera?

De mooiste tijd is als je dingen kunt DOEN die je GELUKKIG maken …

Mijn creatieve loopbaan is eind jaren 80 begonnen met schilderlessen Aquarelleren.

Daarna wilde ik ook andere schildertechnieken en stijlen leren en ben ik lessen gaan volgen in schilderen met Olieverf en Acrylverf. Ook volg ik graag workshops voor een nieuwe techniek of de uitdaging. Zo heb ik een week  ‘Landschap schilderen’ in België gevolgd en een Masterclass Abstraheren in Amstelveen.

Mijn voorkeur gaat momenteel uit om te schilderen met Acrylverf, een van de fijne voordelen van Acrylverf is dat het zich goed leent om materialen toe te kunnen voegen, zoals een structuur van papier in de onderlaag. Dit gebruik ik als ik bijvoorbeeld een extra dimensie aan het schilderij wil geven.

Handgemaakt keramiek met verschillende kleisoorten

In 2008 ben ik een workshop keramiek gaan volgen, dat vond ik meteen erg leuk om te doen en volg ik jaarlijks een keramiekcursus om mezelf te blijven uitdagen. Het materiaal klei blijft boeiend om mee te werken omdat het heel veel mogelijkheden heeft. Ik maak handgemaakt keramiek en gebruik verschillende kleisoorten die ik daarna bewerk met oxiden en/of glazuren.

Het werken met klei blijft tot het laatste moment dat het werk uit de oven komt een spannend en verrassend proces.

Ik doe ook elk jaar weer een dag Raku stoken, een fascinerend bakproces dat door inwerking van vuur en snelle afkoeling een bijzonder craquelé-effect  kan geven. Hier komen altijd zeer bijzondere werken uit.

Mijn doel is om met plezier iets te maken, er aandacht aan te besteden en dat terug te laten zien.

VERA'S ATELIER

Uniek en met aandacht gecreëerd

Wil je een uniek werk of zoek je een persoonlijk cadeau om te geven?

Enkele werken kunnen gekocht worden.

Als je interesse hebt of wil je informatie over een bepaald werk?

Stuur mij dan een mailtje.

Leuk als ik iets voor je kan betekenen!